branddörr ei30-cBrandkrav och regler för branddörrar i BBR kap 5
I brandcellgränser är en branddörr en viktig komponent. I Boverkets Byggregler (BBR) anges vilken brandklass som krävs för dörrar i olika situationer. Dalocs branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar är godkända i brandklasserna EI30 och EI60 för trädörrar samt EI30, A60 och A120 för ståldörrar.
Besök webbplatsen

 

Brandtekniska klasser – sp.se
Självstängning C är förmågan hos branddörrar att automatiskt stängas. Provning av den självstängande förmågan görs vid normal temperatur. Kravspecifikation för den självstängande förmågan ges i standarden EN 16034.
Besök webbplatsen

 

Brandgastäthet och brandgastäta dörrar Sa och S200 (Sm …
Dörrar med klass S a har genomgått tester vid röktemperaturen 20°C och tryckskillnad på 25 Pa. Maximalt tillåtet läckage för S a är ca 15 m 3 /h för enkeldörrar och 24 m 3 /h för pardörrar.
Besök webbplatsen

 

Brandklassade massivdörrar – Swedoor | JELD WEN
Brandklassade massivdörrar är en typ av massivdörrar som används till exempelvis teknikrum, arkiv, trapphus och andra utrymmen med krav på slitstyrka, tålighet och brandhämmande egenskaper. Vi erbjuder brandklassade massivdörrar i klasserna E30, EI30, E60 och EI60.
Besök webbplatsen

 

Branddörrar – Dörrar – Robust dörrar
Branddörrar. En branddörr är aldrig ett onödigt tillval. Brandskyddet ska tvärtom ses som en värdefull gardering och ett sätt att vinna tid då olyckan väl är framme.
Besök webbplatsen

 

Boverkets byggregler – BFS 2011:6 ändrad t.o.m. 2014:3
enligt avdelning C i Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2011:10) om tillämpning av europeiska konstruktionsstandarder (eurokoder), EKS, samt plan för drift- och skötsel enligt avsnitt 2:5. Om brandskyddet har anpassats med hänsyn till räddningstjänstens förmåga enligt 5:13 bör detta redovisas.
Besök webbplatsen

 

Branddörr ei30 Dörrar – Jämför priser på PriceRunner
Vill du spara pengar? Jämför priser och läs recensioner på Dörrar. Vi hjälper dig att hitta rätt branddörr ei30 Dörr och göra ett billigt & tryggt köp Vårt köpskydd ger dig pengar tillbaka om något går fel. Välkommen till PriceRunner!
Besök webbplatsen

 

Branddörr Dörrar – Jämför priser på PriceRunner
Branddörr i stål med extra stark brandskydd. Priset nedan avser en standarddörr i aluzink alternativ vit lack inklusive installation och bortforsling av den gamla dörren samt grovstädning, dock exklusive eventuella tillval.
Besök webbplatsen

 

DALOC Dörrguide – Guida dig fram till rätt dörr i …
Välj rätt branddörr, ljuddörr eller säkerhetsdörr med hjälp av vår sortimentsguide
Besök webbplatsen

 

Branddörr ei30 Byggmaterial | Jämför pris och köp …
Kelkoo hjälper dig hitta de bästa erbjudandena för Branddörr ei30. Jämför pris på Byggmaterial från tusentals webbutiker och se till att du gör en bra affär!
Besök webbplatsen

 

DALOC Daloc S60 (Y60) Branddörr A60, A120
Ståldörr Daloc S60 är en branddörr som passar där styrka, stabilitet och tålighet prioriteras. Den är vanlig som inner- eller ytterdörr i källare, pannrum, industrilokaler, parkeringshus och vid ställverk. Den finns också med ventilationsgaller i soprumsutförande (typgodkänd i brandklass EI15).
Besök webbplatsen

 

vänsterhängd branddörr ei60 Dörrar – Jämför priser på …
Vill du spara pengar? Jämför priser och läs recensioner på Dörrar. Vi hjälper dig att hitta rätt vänsterhängd branddörr ei60 Dörr och göra ett billigt & tryggt köp Vårt köpskydd ger dig pengar tillbaka om något går fel. Välkommen till PriceRunner!
Besök webbplatsen

 

Brandklassade glaspartier – Dörrar | Swedoor
Brandklassade glaspartier finns i många olika utföranden där själva brandreduktionen i första hand styrs av vilket glas som används. Swedoors partier tillverkas med olika typer av brandglas och kan klassas i brandklass E30/EW30, EI30, E60/EW60 och EI60.
Besök webbplatsen

 

Hur uppnå EI30 på pannrumsdörr? | Byggahus.se
Frågan är ju då om det är värt besväret för de c:a 10 000 de skulle ge i besparing.. Även OM jag nu har rätt, hur ska jag bevisa det då det är samme jeppe som säger att jag har fel som ska skicka in sitt godkännande till kommunen.
Besök webbplatsen

 

DALOC Trädörrar
Träpartiernas konstruktion är provad och typgodkänd i brandklass EI30 med ljudreduktion upp till 43dB. De kan monteras som sidoljus, överljus eller kombineras till systemväggar. Standard- och maxmått, utförande etc se produktfakta
Besök webbplatsen

 

CE-märkning dörrar och portar – daloc.se
CE-märkning dörrar och portar Ytterdörrar och portar CE-märks sedan tidigare och nu står brandklassade dörrar på tur. Produktstandarden för branddörrar, SS-EN 16034, har harmoniserats genom beslut av Europakommissionen och gäller sedan 2016.
Besök webbplatsen

 

Rökgastäta dörrar enligt Sa/Sm – Aktuellt – Robust dörrar
Robusts dörrar har en konstruktion som ger oss brandklassning EI30, E60 och A60. Godkännandet enligt brandgastäthetsklass Sa/Sm ger oss ytterligare bevis för att våra dörrar har det som krävs för fullgott brandskydd.
Besök webbplatsen

 

Regler, ljudklasser, ljudisolering och ljudreduktion för …
Ljudklasser delas in i A, B, C eller D-klass där A är den bästa. Klass C motsvarar de minimikrav som ställs i BBR för nybyggda bostäder eller lokaler. Med varje steg uppåt eller nedåt förändras klassningens krav med +/- 5 dB.
Besök webbplatsen

 

Ståldörrar från Daloc
Till de traditionella ståldörrarna hör branddörr S60, högsäkerhetsdörr S93 samt brandportarna S66 och S67. De används oftast i källare, parkeringshus, vindsutrymmen, industrier mm där främst klassning, funktion och stryktålighet är de viktigaste egenskaperna.
Besök webbplatsen

 

DALOC Daloc S20 Modern ståldörr, Branddörr
Daloc S20 Modern ståldörr, Branddörr A 120, A 60, EI 15, EI 30. Upp till Rw 33dB. S 200, S a. … Brandklass: A60 tillval EI30 och A120. … EMI-dämpning: Tillval EMI-­B, EMI-­C. Kontakta Daloc för utförande och utrustning till S20 med EMI-dämpning.
Besök webbplatsen