branddörrar ei30Brandkrav och regler för branddörrar i BBR kap 5
Branddörrar från Daloc. I brandcellgränser är en branddörr en viktig komponent. I Boverkets Byggregler (BBR) anges vilken brandklass som krävs för dörrar i olika situationer. Dalocs branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar är godkända i brandklasserna EI30 och EI60 för trädörrar samt EI30, A60 och A120 för ståldörrar.
Besök webbplatsen

 

Brandklassade massivdörrar – Swedoor | JELD WEN
Brandklassade massivdörrar är en typ av massivdörrar som används till exempelvis teknikrum, arkiv, trapphus och andra utrymmen med krav på slitstyrka, tålighet och brandhämmande egenskaper. Vi erbjuder brandklassade massivdörrar i klasserna E30, EI30, E60 och EI60.
Besök webbplatsen

 

Branddörr ei30 Dörrar – Jämför priser på PriceRunner
Vill du spara pengar? Jämför priser och läs recensioner på Dörrar. Vi hjälper dig att hitta rätt branddörr ei30 Dörr och göra ett billigt & tryggt köp Vårt köpskydd ger dig pengar tillbaka om något går fel. Välkommen till PriceRunner!
Besök webbplatsen

 

Branddörrar – Proloc.se
Prisvärda branddörrar från PROLOC Proloc branddörrar Proloc erbjuder certifierade branddörrar i klass EI30 och EI60. Vår EI60-dörr är tillverkad av 1,5 mm stålplåt och klarar krävande miljöer. Dörren är fylld med en brandisolerande (och ljuddämpande) brandskiva.
Besök webbplatsen

 

Brandtekniska klasser – sp.se
För vissa typer av byggnadselement, som exempelvis branddörrar, kan det finnas andra varianter på krav vad gäller isolering. W Strålning. Strålning W är förmågan hos ett byggnadselement att vid brand på ena sidan tillse att värmestrålningen från den oexponerade sidan är under en viss nivå.
Besök webbplatsen

 

Branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar från Nordic
Branddörrar från Nordic finns i följande klasser E30, EI30, EI60. Ljuddörrar. Vi har ljuddörrar som klarar 25dB, 30dB, 35dB, 40dB. Denna dörrkonstruktion används i olika skepnader för att minska störande ljud mellan olika utrymmen. Glasade dörrar.
Besök webbplatsen

 

Branddörrar – Dörrar – Robust dörrar
Robust branddörrar har en specialutvecklad karm med tätningslist. Konstruktionen tätar skarven mellan dörr och karm och förhindrar spridning av rök och gaser. Tätningslisten reducerar också spridning av oönskade lukter.
Besök webbplatsen

 

Brandgastäthet och brandgastäta dörrar Sa och S200 (Sm …
Om du väljer Daloc-dörrar behöver du inte bekymra dig om någonting. Våra branddörrar är alltid provade och typgodkända för brand och i de flesta fallen även brandgastäthet i klasserna som anges i BBR. Kombinationen ger ett mycket effektivt skydd mot hetta, lågor och brandgas.
Besök webbplatsen

 

Branddörr Dörrar – Jämför priser på PriceRunner
Ei30 innebär att dörren är certifierad och står emot brand i 30 minuter. 35dB innebär att dörren är certifierad och att den reducerar ljud med 35dB. L …
Besök webbplatsen

 

Boverkets byggregler, BBR avsnitt 5 BFS 2011:6 t.o.m. BFS …
5:112 Analytisk dimensionering Analytisk dimensionering innebär att byggherren uppfyller en eller flera av föreskrifterna i detta avsnitt på annat sätt än genom förenklad dimensionering.
Besök webbplatsen

 

BRANDDÖRRAR – Dörrbolaget | Säkerhetsdörrar och allt om …
I Sverige används normalt dörrar som är klassade EI30, EI60 eller EI120. E står för att gaser och sticklågor inte tränger igenom dörren så pass att den inte kan tända eld på närliggande material. I står för att dörren inte överskrider en viss temperatur. Vi levererar branddörrar som är anpassade för både inomhus och utomhusbruk.
Besök webbplatsen

 

Branddörrar i trä – Dörrbloggen, Swedoor/JELD-WEN
Massiva branddörrar finns i klasserna E30, E60, EI30 och EI60. “E” står för integritet, och avser dörrens förmåga att hindra brand från att sprida sig från ena sidan av dörren till den andra. 30 och 60 anger i hur många minuter dörren klarar detta som minst.
Besök webbplatsen

 

DALOC Trädörrar
Träpartiernas konstruktion är provad och typgodkänd i brandklass EI30 med ljudreduktion upp till 43dB. De kan monteras som sidoljus, överljus eller kombineras till systemväggar. Standard- och maxmått, utförande etc se produktfakta
Besök webbplatsen

 

DALOC Daloc T60 Trädörr, Massivdörr EI60
Massivdörr Daloc T60 är en trädörr med högt brandskydd. Den används som innerdörr i offentliga miljöer som tex skolor, på sjukhus och vårdcentraler där höga brandkrav ställs.
Besök webbplatsen

 

brandklass Archives – Dörrbloggen
Massiva branddörrar finns i klasserna E30, E60, EI30 och EI60. “E” står för integritet, och avser dörrens förmåga att hindra brand från att sprida sig från ena sidan av dörren till den andra. 30 och 60 anger i hur många minuter dörren klarar detta som minst.
Besök webbplatsen

 

Info om brandklassning, ljudstandarder och …
Kraven är olika för branddörrar, ljuddörrar och säkerhetsdörrar i olika miljöer. För att underlätta för dig har vi här samlat information om de klassningar och standarder som gäller för brand, ljud och säkerhet.
Besök webbplatsen

 

Branddörrar – Abax
Branddörrar av aluminium tillverkas i olika brandklasser. System SFB 2050 och SFB 2060 används i brandklass E30 medan System SFB 2074 kan tillverkas i brandklass EI30, och EI60. Max höjd på väggparti är 3000 mm och på dörr 2300 mm. Branddörrar utan glas tillverkas vanligen av stål .
Besök webbplatsen

 

ASSA ABLOY DC640
• Typgodkänd för branddörrar E30/EI30 TG-0103/00 • CE-kontrollerad och godkänd • Strömförbrukning 90 mA . ASSA A o SE Eskilstuna Seden phone fa ustomer support phone intl phone nat fa email helpdeskassase wwwassase ASSA AOY the global leader in door opening solutions …
Besök webbplatsen

 

Köp Branddörr online på Bygghemma.se
Alla branddörrar skyddar, tack vare sin robusta konstruktion, mot oljud såväl som mot brand. Även om du lever ett helt liv utan att utsättas för brand kommer du alltså ha nytta av din branddörr dagligen. Vissa modeller är extra anpassade för att fungera ljuddämpande och kan klara högre ljudnivåer än de 30 dB som är standard.
Besök webbplatsen

 

EI30/EI60 | Fasadsystem
EI30/EI60. Dörren har ett dörrbladsdjup på 77 mm och uppbyggd i fem profillager för bästa brandisolering. Klarar brandskyddsklasser från E15 till EI90 Dörren ansluts enkelt till fasta brandskyddande partier från WICSTYLE 77FP systemet eller till vårt brandskyddande fasadsystem WICTEC 50FP.
Besök webbplatsen