gabondörrar målaMåla om en innerdörr – dinbyggare.se
Gabondörrar och liknande kan ytbehandlas med laseringsolja, lackbets, vanlig bets eller klarlack. Pigment-färger måste vara mörkare än underlaget. Är luften lite fuktig när du målar virvlar inte damm omkring så lätt, vilket också är viktigt vid själva slutlackeringen.
Besök webbplatsen

 

Släta ytor – konsten att måla en dörr | Gör Det Själv
Om du kan acceptera en smula struktur i färgen (som en fin lackrulle ger) kan du måla en slät yta på en dörr eller annan yta.
Besök webbplatsen

 

Ytbehandla fanér och ädelträ – Så gör du! | dinbyggare.se
Måla därefter med en oljefärg eller en alkydoljefärg. Använd aldrig akrylat eller latexfärger utvändigt. Risken för att färgskiktet spricker blir mindre och därmed också risken för att fukt kryper in mellan faner och stomme.
Besök webbplatsen

 

Ommålade gabondörrar – Hemma hos JohannaMCE
Det är ju egentligen bara att måla tills det inte är flammigt. Ta den rollern som jag skrivit om nedan så täcker det fort. Underarbetet är förstås viktigt med lite slipning och grundfärg och att varje lager verkligen får torka.
Besök webbplatsen

 

Renovera gabondörrar? | Byggahus.se
Vi har fina gabondörrar från 50-talet i vår lägenhet som är ganska slitna på sina ställen. Har sökt efter någon bra info på nätet och här om hur man renoverar gabondörrar men hittar inte så mycket. Att man kan slipa dem lätt och lacka om dem förstår jag, men går det att fixa till …
Besök webbplatsen

 

Måla innerdörr (gabon) | Byggahus.se
Re: Måla innerdörr (gabon) Om ni ska göra det själva skulle jag rekommendera att grunda med en alkydfärg och sen stryka färdigt med en vattenbaserad färg. Alkyden skulle jag använda för att det kan bli konstiga genomslag på just gabondörrar.
Besök webbplatsen

 

Snygga till gabon-dörrar | Byggahus.se
Det går att måla med lackfärg också. Jag har en gabondörr som jag målat vit. Det syns ändå att det är trä under. Jag brydde mig inte om att slipa, utan målade på som den var. Det var över ett år sedan och jag har inte sett några tendenser till att det skall släppa.
Besök webbplatsen

 

Måla om dina möbler med Caparol Färg
Ange om du vill måla din fasad vit/ljus eller i en mörkare kulör. Du behöver inte veta exakt kulör, men för att kunna rekommendera den bästa produkten behöver vi en indikation från dig. Välj bild.
Besök webbplatsen

 

Måla gabondörrar på plats eller? | Byggahus.se
Jag har hittat massor av tips här på forumet och har nog klart för mig man går tillväga på bästa sätt – men min fråga är: ska jag måla dörren på plats eller skruva ner den, lägga på bockar eller uppfinna någon listig upphängningsanordning.
Besök webbplatsen

 

Renovering av innerdörrar – Inredningsbyggarna
Vi sprutmålar dörrar som tidigare är industrimålade. Övriga dörrar t.ex handmålade eller Gabondörrar renoveras med nya skivor, som finns i flertalet mönster.
Besök webbplatsen

 

Gamla gabondörrar ! | Byggahus.se
Nån som har någon ide om hur man kan piffa upp sina gamla gabondörrar utan att måla dom. Vi har en hall med 13 dörrar , garderoberna inräknade. Med tiden hoppas jag väl kunna byta ut dom, men just nu känns det som en alltför stor investering. Kan det fungera att slipa och olja, betsa eller …
Besök webbplatsen

 

Dumt att måla om gamla garderobsdörrar? – familjeliv.se
Det är skada att måla över fanér gjort av äkta regnskogsträ. Färg är som bekant väldigt mycket besvärligare att avlägsna än att stryka på. Framöver kan vi räkna med att äkta trä och regnskogsträ i synnerhet gradvis kommer bli alltmer sällsynt och exklusivt, liksom 50-talsinredningar som renoveras bort och kanske slängs.
Besök webbplatsen

 

Ny innerdörr i gammal karm, Tips vid dörrbyte | dinbyggare.se
Måla om en innerdörr juni 26, 2015. Innerdörrar – bra att veta när du ska byta innerdörr maj 9, 2015. Lär dig åtgärda dörren när den kärvar april 29, 2015. Vackra innerdörrar ger härlig känsla i huset april 2, 2015. Skjutdörrar ger flexibilitet december 27, 2014.
Besök webbplatsen

 

Lacka köksluckor, möbler och dörrar i Västerås
Renoverar du hemma eller på kontoret och inte själv vill måla dörrar och lister kan du lämna in dem till oss för en professionell lackering. Omlackering av dina dörrar och lister är en väldigt kostnadseffektiv lösning för att förnya ditt hem. Vi lackar både innerdörrar, garderobsdörrar och ytterdörrar.
Besök webbplatsen

 

Ge gamla dörrar nytt liv – TV4 – tv4.se
Har man ett hus så har man skaffat sig ett livstidsprojekt. Det finns alltid saker att göra, renovera, förändra och förbättra. De gamla dörrarna blir lätt bortglömda i den allmänna röran trots att deras tråkiga masonitskivor ofta kan dölja vackra speglar. Ta tag i de gamla slitna …
Besök webbplatsen

 

Renovera Gabondörrar | Byggahus.se
Re: Renovera Gabondörrar. Vad menar du med renovera? Ska orginal färgen vara kvar, eller? Annars går det utmärkt att spackla bort ev repor och måla dem.
Besök webbplatsen

 

Betsa och lasera inomhus – Henkes målartips
Men de är relativt lätta att måla med och det går hyfsat fort att färdigställa de ytor som man betsar. Om det är en yta som är betsad förut och man vill betsa över denna, så går det bra i de flesta fall. Det brukar inte funka att betsa en yta till en ljusare kulör utan man får betsa mörkare om man vill förändra.
Besök webbplatsen

 

Måla Gabon/Fanérade innerdörrar | Byggahus.se
Tänkte spackla och måla om mina gamla innerdörrar från 50-talet då en del av dem är väldigt slitna, samt att jag inte tycker det är så snyggt med vågrätt fanér på dem. Hade även tänkt byta till nya nyckeltavlor och trycken, nu sitter det rektangulära som jag vill byta till runda, och …
Besök webbplatsen

 

Måla en innerdörr vit… – FamiljeLiv.se
Målar med pensel, det blir jättesnyggt! SÅÅ stor skillnad med 8 vita dörrar istället för 8 mörka dörrar i hallen! Man får vara väldigt noga och måla med väldigt tunna färglager så att det inte rinner eller så att penseldragen syns så noga.
Besök webbplatsen

 

Lär dig att bona och vaxa möbler | dinbyggare.se
Bona gärna gabondörrar eller utsatt väggpanel så blir ytorna lättare att hålla rena från fett och annan smuts. Oljebona 1.Använd kokt eller rå linolja och balsam-terpentin.
Besök webbplatsen