måla ytterdörr i teakOlja eller måla om en ytterdörr – Så gör du | dinbyggare.se
Köper du en målad ytterdörr så bör du tvätta av den med vanligt såpvatten minst en gång per år och vaxa den med vanligt bilvax som är avsett för metalliclack eftersom den vaxtypen inte innehåller silikon. Renovera och måla om ytterdörren. Oavsett om färgen flagnar eller inte kan du måla om ytterdörren när den börjar se sliten ut.
Besök webbplatsen

 

Behandla teakdörr – Henkes målartips
Teak brukar ju bli grå och tråkig när den blir gammal. Så det blev till att fixa till detta. Jag använde Alcro ÄDEL Blank trälack. Det är en vattenburen lack för just ädelträ utvändigt. Som alltid så börjar man ju med att tvätta det man skall måla ordentligt först, jag använde Alcro Delfin Alg&Mögeltvätt. … Måla utomhus …
Besök webbplatsen

 

Så här målar du en mörk dörr | Gör Det Själv
Det är lätt att fräscha upp inomhus, t.ex. genom att säga adjö till de gamla, tråkiga och mörka dörrarna, som målas ljusa och vänliga. Arbetet går rätt snabbt och du kan njuta av resultatet i många år. Men du ska känna till ett par knep för att måla en oljebehandlad teakdörr så att den blir snygg. De får du här.
Besök webbplatsen

 

Måla på oljad teakdörr | Byggahus.se
Vår ytterdörr i teak har inte blivit oljad på flera år och börjar nu bli så torr att den suger åt sig vatten när det regnar. Istället för att olja den skulle jag vilja måla.
Besök webbplatsen

 

Råd för dig som ska måla ytterdörr | Alcro
Under våren och sommaren är det hög tid för att måla om utomhus. Om du vill åt förändring men inte vill måla om hela huset kan det vara en bra idé att fokusera på mindre detaljer. Att måla ytterdörren i en ny färg kan få hela husets intryck att förändras.
Besök webbplatsen

 

Täckmåla teak? | Byggahus.se
Ja det går att måla teak, men det är en liten procedur med tvättning med speciellt lösningsmedel för att få bort det feta innan målning. Kolla lite på internationals hemsida eller Hempels hemsida. Där finns instruktioner för hur man målar / lackar teak på båtar.
Besök webbplatsen

 

Måla teakmöblemang?? – familjeliv.se
Har även en ytterdörr i teak jag skulle vilja måla. Har hört att man inte kan måla på teak? …
Besök webbplatsen

 

Måla ytterdörr i Teak vit? | Byggahus.se
Hej, jag vill måla min ytterdörr i teak vit, Hur går jag tillväga. Är det ens möjligt? Den har inte fått ngn olja eller liknande sedan 2001, Den är från ´65
Besök webbplatsen

 

Svartlasera teak-ytterdörr? | Byggahus.se
Re: Svartlasera teak-ytterdörr? Hej Jag har själv ett hus från 20-talet med teak dörrar från 70-talet. Teak dörrarna börjar nu bli flammiga och egentligen passar det inte med teakdörrar till huset. Har funderat på svart lasyr och skulle gärna höra om erfarenheter av detta även på äldre dörrar som mina.
Besök webbplatsen

 

Ytbehandla fanér och ädelträ – Så gör du! | dinbyggare.se
Måla därefter med en oljefärg eller en alkydoljefärg. Använd aldrig akrylat eller latexfärger utvändigt. Risken för att färgskiktet spricker blir mindre och därmed också risken för att fukt kryper in mellan faner och stomme. Oavsett om du ska måla en tidigare målad yta eller en förut omålad, bör du göra ett noggrant förarbete.
Besök webbplatsen

 

Doorly.se – Ytterdörrar av teak – Köp teakdörr av hög …
Köp teakdörr och ytterdörr av teak med hög kvalitet till lågt pris hos Doorly. Vi levererar hem till dig.
Besök webbplatsen

 

Måla om ytterdörr | Byggahus.se
Skall du måla teak så är det inte säkert att fönsterfärg sitter. Speciellt inte svart (värme förstör). En typ av färg jag tror på i det fallet kan vara polyuretanfärg för marint bruk. Det finns flera tillverkare, så det går inte att råda dig direkt om hur den fungerar och vad du behöver utöver färgen.
Besök webbplatsen

 

Måla ytterdörr – GUIDE – xn--ytterdrrar24-9ib.se
Måla ytterdörr. Sep 14, 2012; dorrar; De flesta dörren är färdigmålade när du köper dem, du behöver därför inte måla dörren i början, däremot så måste du beroende på material på dörren behandla den med olja.
Besök webbplatsen

 

Ytterdörrar – Diplomat
Kulörguide ytterdörr (pdf) Hitta din återförsäljare. Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.
Besök webbplatsen

 

Missfärgad teakdörr – Hus.se
Vi köpte för ett antal år sedan en ytterdörr i teak. Vi har oljat in dörren två gånger varje år med teakolja, men dörren blir mer och mer svartprickig.
Besök webbplatsen

 

Billiga ytterdörrar – xn--ytterdrrar24-9ib.se
Billiga ytterdörrar. Sep 14, 2012; dorrar; Ytterdörrar är ganska dyra, vill man ha en normal enkel ytterdörr får man räkna med att betala över 5000 kr. En pardörr får du räkna med att lägga 15 000 för och uppåt.
Besök webbplatsen

 

Kan man måla om ytterdörren? – FamiljeLiv.se
Vi vill ha en vit dörr, den som sitter idag är fin men brun enligt sambon ska det va en dörr i “teak” material.
Besök webbplatsen

 

Ytterdörrar ska vara säkra, hållbara och snygga – Skånska
En ytterdörr ska vara lätt att montera. Vill du ha en enkeldörr eller pardörrar i äldre stil? Pardörrarna passar bra till hus med mycket snickarglädje. Enkeldörrar är väldigt flexibla, vi har modeller som passar de flesta hus. Flera av våra dörrar är så enkla att montera att en noggrann hemmafixare kan göra det själv.
Besök webbplatsen

 

Måla oljebehandlad teakdörr | Byggahus.se
Hej! Jag funderar på att måla vår ytterdörr. Den är idag oljebehandlad teak. Går det att göra? Vad behöver jag göra innan jag målar och vilke färg ska jag använda?
Besök webbplatsen

 

Skötsel Ytterdörr – Diplomat
Skötsel Ytterdörr. För att din ytterdörr ska motstå väder och vind år efter år behöver den då och då få lite omtanke. Här nedan kan du läsa om hur du på bästa sätt tar hand om din dörr.
Besök webbplatsen