olja ytterdörr träOlja eller måla om en ytterdörr – Så gör du | dinbyggare.se
När du köper en ny ytterdörr får du samtidigt reda på hur länge färgen bör hålla – i regel mellan fem och åtta år. Köper du en målad ytterdörr så bör du tvätta av den med vanligt såpvatten minst en gång per år och vaxa den med vanligt bilvax som är avsett för metalliclack eftersom den vaxtypen inte innehåller silikon.
Besök webbplatsen

 

Köp Olja & bets online på Bygghemma.se
Slutresultatet med olja och bets blir väldigt vackert eftersom det framhäver träets naturliga strukturer och ådringar. Det gäller dock att förarbetet är väl utfört för att betsen och oljan ska fästa riktigt bra. Se till att du rengör träet ordentligt, hos oss hittar du bra rengöringsprodukter för trä.
Besök webbplatsen

 

Behandla teakdörr – Henkes målartips
Att behandla teakträ kan göras på en hel del olika sätt. Men att olja eller lacka är nog det vanligaste och det som håller bäst. Att måla en teakdörr med täckande färg brukar jag inte rekommendera pga att man kan få ordentliga problem med vidhäftning, med påföljande flagning av färg.
Besök webbplatsen

 

Rengör dörren – viivilla.se
Underhåll med vax och olja. Ytterdörren bör tvättas minst en gång om året. Använd ett milt rengöringsmedel, ej alkaliskt, utan slipmedel. Det bästa är att fukta med svamp eller trasa nedtill, men torka uppifrån och ned, då slipper du fula ränder.
Besök webbplatsen

 

Skötsel Ytterdörr – Diplomat
Olja in dörren tills ytan är fet och vattenavvisande, torka bort all överflödig olja. Ekytterdörrar. Ekytterdörrar ska behandlas med en träolja (med antimögelskydd) t.ex. Cuprinol 5009 innan montering en gång eller till dörren är mättad, torka av överflödig olja.
Besök webbplatsen

 

Teakolja (7391484018272) Byggmax.se
Nytt trä Slipa ytan och stryk sedan med teakolja, låt torka i 30 minuter och stryk sedan bort överflödig olja med en trasa. Upprepa behandlingen vid behov. Tidigare oljat trä Tvätta ytan med fasadtvätt och skölj sedan noga. När ytan torkat slipas nedbrutet trä bort och övriga ytor mattslipas, slipa i träets längdriktning.
Besök webbplatsen

 

Råd för dig som ska måla ytterdörr | Alcro
Måla ytterdörr. Få din dörr att smälta in eller sticka ut med hjälp av färg. … Obehandlat trä, det vill säga trä som stått obehandlat ett tag ska tvättas, borstas och eventuellt slipas för att få en jämnare yta.Tvätta på samma sätt som beskrivs ovan för tidigare målade ytor.
Besök webbplatsen

 

Ytbehandla fanér och ädelträ – Så gör du! | dinbyggare.se
Ytbehandla trä? Här får du tips, utförlig information och steg för steg instruktionerna med förklarande fotografier om hur du ytbehandlar fanér och ädelträ.
Besök webbplatsen

 

Betsa – Lär dig att betsa trä. Så här gör du | dinbyggare.se
I den här artikeln hittar utförlig information om vattenburen bets och lackbets. Lär dig att betsa trä med gör det själv instruktioner och förklarande fotografier.
Besök webbplatsen

 

Måla och lasera trä på rätt sätt | dinbyggare.se
Lasyr på träytor. Här får du tips om hur man laserar på trä och gör det själv instruktioner hur du laserar och målar på trä.
Besök webbplatsen

 

Ska du välja vatten- eller oljebaserad utomhusfärg?
Olja till mycket slitet trä. Vår oljebaserade Classic-serie förlänger säsongen för utomhusfärg eftersom de torkar bättre än vattenbaserad utomhusfärg vid låg temperatur och hög luftfuktighet.
Besök webbplatsen

 

Fernissa utan att olja först?? – TräSnack – Maringuiden
Ja, du kan fernissa utan att olja först om det bara rör sig om detaljer., oljan är främst till för att hindra rörelser i skrov och andra detaljer som är fuktutsatta och har en benägenhet att spricka isär.
Besök webbplatsen

 

Generella rekommendationer för nymålning – TräGuiden
Kontroll av ytfuktkvot i trä sker genom att mäta ytfuktkvoten i olika mätpunkter i aktuell konstruktion. Mätpunkterna bestäms av förhållandet på platsen. Leta efter stället, där risken för uppfuktning är som störst och torkningsförutsättningarna som sämst.
Besök webbplatsen

 

Dörrar, garageportar – Tips om dörrar och garageportar …
Olja eller måla om en ytterdörr Ytterdörren är husfasadens “smycke” om man vårdar den väl. En välskött ytterdörr förhöjer både husets och den omgivande trädgårdens utseende.
Besök webbplatsen

 

Olja massivt ekbord – Henkes målartips
Olja massivt ekbord. Oljade träytor blir allt mer populära i våra hem. Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett mycket vackert utseende. Även köksluckor och möbler är väldigt vackra i oljat utförande.
Besök webbplatsen

 

Ytterdörrar – Diplomat
Kulörguide ytterdörr (pdf) Hitta din återförsäljare. Våra dörrkunskaper finns inte bara i vårt egna hus, utan också ute hos våra återförsäljare. Hos dem får du hjälp med goda råd och svar på dina frågor. Ett antal av våra återförsäljare har även showroom där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.
Besök webbplatsen

 

Lasera altan, terrass eller uteplats | Beckers Färg
Tryckimpregnerat trä ska torka minst en säsong innan du behandlar det, oavsett om du väljer olja eller lasyr. Växlande molnighet är bästa vädret. Lasera inte solvarma ytor eller när det regnar då regnet gör ytan matt och fläckig.
Besök webbplatsen

 

Vlkommen till Erlandson Trade AB – deltr & Btprylar …
Önskar man en djupare och mera gyllene färg skall teaken oljas alternativt behandlas med en teakförseglare en eller två gånger per år. Önskar man olja är det viktigt är att välja lämplig olja som inte möglar, missfärgas eller klibbar vid användning utomhus.
Besök webbplatsen

 

Lacka spegelblankt! – Viivilla.se
Hur mycket vill du slipa? Ska du nöja dig med en mattslipning eller vill du slipa bort all gammal lack ner till naket trä? Om ytan är mycket sliten bör du slipa fullständigt rent. 3. Välj fint slippapper. Mindre ytor kan du slipa med slippapper och kloss, men har du en planslip eller excenterslip så är maskinen till stor nytta.
Besök webbplatsen

 

1917 Trallolja | AB Karl Hedin Bygghandel
1917 Trallolja är avsett för användning utomhus och kan användas på en stor mängd olika träslag. Den kan användas på obehandlat såväl som impregnerat trä, såsom trall, panel, trädgårdsmöbler, staket, ytterdörrar, fönstersnickerier, träbåtar etc.
Besök webbplatsen