renovera gamla dörrar stockholmTotalrenovering av fönster och dörrar
Vi arbetar med att renovera fönster och dörrar från förra sekelskiftet, K-märkta hus samt kyrkor. Vi arbetar även med att utföra trälagningar på de flesta typer av fönster och dörrar samt lagning av karmar. Fönsterhantverk är ett nytt yrke med samlade kunskaper från målare, snickare, glasmästare, smeder och murare
Besök webbplatsen

 

Nya krav på gamla dörrar – Stadsmuseet
Många nya krav ställs på gamla dörrar. De kan gälla såväl säkerhet som ljudisolering och brandskydd. Inför en diskussion om renovering eller byte av dörrar är det viktigt att fundera igenom ordentligt vad det är som fungerar och vad som inte fungerar.
Besök webbplatsen

 

Dörrenovering och Dörrlackering | Köksluckor lackering
Dörrenovering och Dörrlackering. Renovera innerdörr. Att sätta på spårfrästa skivor på dina gamla slitna dörrar, ger dig en helt ny känsla i hemmet.
Besök webbplatsen

 

Lackering, Luckbyte & Byta Köksluckor i Stockholm – ABAB Kök
Köksrenovering stockholm. OMLACKERING Vi vänder oss lika mycket till privatpersoner som till företag. Vi lackerar det mesta i träinredning så som köksluckor, dörrar, möbler och snickeriinredning. Vi använder två-komponents färg för bästa hållbarhet och finish.
Besök webbplatsen

 

Gamla innerdörrar och fönster – Nacka Byggnadsvård AB
Dörrar & Fönster & Glas. Hos oss hittar ni Sveriges största utbud av gamla fönster och dörrar! På Nacka Byggnadsvård finner ni dörrar och på Överjärva Byggnadsvård både dörrar och fönster. Vi har även olika typer av nytt och gammalt glas som går att måttbeställas.
Besök webbplatsen

 

Så kan du renovera – stadsmuseet.stockholm.se
Så kan du renovera En eller flera av följande åtgärder kan genomföras för att förbättra dörrens säkerhet, brandskydd och ljudisolering. Tänk på att resultatet ofta blir mycket bättre om en anlitad arkitekt tar fram ritningsmaterial och förfrågningsunderlag.
Besök webbplatsen

 

Lägenhets-dörrar – stadsmuseet.stockholm.se
På Stockholms stads webbplatser använder vi cookies för att webbplatserna ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.
Besök webbplatsen

 

Innerdörrar – Så här målar och lackerar du en innerdörr …
Värt att veta om dörrar. Gabondörrar och liknande kan ytbehandlas med laseringsolja, lackbets, vanlig bets eller klarlack. Pigment-färger måste vara mörkare än underlaget. Är luften lite fuktig när du målar virvlar inte damm omkring så lätt, vilket också är viktigt vid själva slutlackeringen.
Besök webbplatsen

 

Fotografier – stadsmuseet.stockholm.se
De äldsta fotografierna är från 1840-talet. Den största delen av materialet speglar Stockholm genom tiderna, men det finns också stora porträttsamlingar, pressbilder, fotografier från andra förvaltningar i staden och mycket mer.
Besök webbplatsen

 

Vårda ert hus historia – stadsmuseet.stockholm.se
Stockholm har ett fantastiskt stadslandskap, med miljöer som är typiska för många olika tidsperioder. Här finns fasader som guidar oss genom arkitekturhistorien och miljöer som berättar om människor som bodde i Stockholm tidigare.
Besök webbplatsen

 

Vanliga frågor och svar – stadsmuseet.stockholm.se
Ska vi renovera våra gamla fönster eller byta ut dem till nya? Fönstren kan liknas vid husets ögon, de ger byggnaden karaktär. Äldre fönster kännetecknas av att de har smäckra träkarmar och bågar med en nätt profilering på insidan och ofta tunna böljande glas, vilket ger maximalt ljusinsläpp och liv genom skuggverkan.
Besök webbplatsen

 

Nya Stadsmuseet 2019 – Stadsmuseet – stadsmuseet.stockholm.se
I museets nya butik hittar du allt från böcker om Stockholm till affischer och unika presenter. I den nya Salongen får du hjälp med frågor om Stockholm, delta i samtal och föreläsningar om stadens historia, samtid och framtid.
Besök webbplatsen

 

Blockmakarens hus – stadsmuseet.stockholm.se
Här visar vi hur livet i Stockholm kunde te sig i början av 1900-talet då bostadsbristen var svår. Tillgänglighet Blockmakarens hus är tyvärr inte tillgängligt för rullstolsburna.
Besök webbplatsen

 

Välkommen till Nacka Byggnadsvård
Om du t.ex. håller på att renovera hemma eller rensar ut bland gamla kartonger på vinden så kanske du har gamla beslag, burkar, lampor eller dörrar som du inte längre har någon användning av. Besök oss eller maila bilder till oss innan du slänger någonting! Vi hittar nya hem till de mest märkliga ting…
Besök webbplatsen

 

Material och konstruktion – stadsmuseet.stockholm.se
Släta dörrar. Dessa började främst förekomma under 1940-talet och är uppbyggda av en skivtäkt ram med eller utan isolering. Dörrarna är vanligtvis klädda med lackat faner i exempelvis ek, björk, ljus mahogny, teak eller gabon.
Besök webbplatsen

 

Tips och länkar – Stadsmuseet – stadsmuseet.stockholm.se
Stockholm Generell byggnadshistoria Björk, Cecilia, Kallstenius, Per, Reppen, Laila (2003) ”Så byggdes husen 1880–2000: arkitektur, konstruktion och material i våra flerbostadshus under 120 år”.
Besök webbplatsen

 

Skåpsinredning – Stadsmuseet – stadsmuseet.stockholm.se
Gamla skåp är ofta av hög kvalitet. Fram till och med 1960-tal var skåpstommarna tillverkade i massivt trä och som regel platsbyggda för att fungera i det unika köket. Skåpsinredningen tilläts gå ända upp i tak och gav stora förvaringsmöjligheter.
Besök webbplatsen

 

Lackering av köksluckor i Stockholm | Kungslack
Behöver ni hjälp med lackering av köksluckor i Stockholm? Välkommen till Kungslack! Släng inte dina gamla saker, kom till oss istället! Här blir dina köksluckor, dörrar och möbler som nya igen! Vi lackerar om allt ifrån köksluckor till möbler, allt efter dina önskemål.
Besök webbplatsen

 

Stadsvandring i Gamla stan – stadsmuseet.stockholm.se
Vandringen börjar på Södermalmstorg vid Slussen, går vidare över Gamla stan och avslutas längst ut på Riddarholmen. Vandringen tar cirka en timme.
Besök webbplatsen

 

Kalendarium – stadsmuseet.stockholm.se
Du kan hämta program på Medeltidsmuseet, Stadsarkivet, Stockholm Visitors Center i Kulturhuset samt på stadens alla bibliotek.Du kan även hämta det digitalt som pdf: Höst- och vinterprogram (258 kilobyte) Stadsmuseet och Medeltidsmuseet november 2018–januari 2019
Besök webbplatsen