standardmått dörrarKöp rätt dörr! – Dörrar | Swedoor | JELD WEN
I Sverige har vi olika standardmått när det gäller dörrar och de benämns ofta “modulmått”. För innerdörrar är de vanligaste bredderna modul 7, 8, 9 och de vanligaste höjderna 20 och 21. För ytterdörrar är modulerna oftast 9 eller 10 respektive 20 eller 21.
Besök webbplatsen

 

Rätt mått – Dörrar | Swedoor | JELD WEN
För att det skall finnas utrymme att justera karmen, tillverkas samtliga våra dörrar och karmar med justermån. Det betyder att karmens yttermått är något mindre än det exakta modulmåttet. Oavsett vilken dörrmodell du väljer, rekommenderar vi att du lämnar ca 12 mm justermån runt karmens sido- och överstycke.
Besök webbplatsen

 

Dörrstorlekar – Glasdörr – innerdörrar och ytterdörrar i glas
Standardmått. I regel tillverkas dörrar efter standardmått. Det finns ett stort antal standardiserade dörrstorlekar att välja mellan. Några vanliga dörrmått på innerdörrar är 7-21 M (70*210), 8-21 M (80*210) samt 9-21 M (90*210) Du hittar en utförlig måttabell för dörrar via denna länk.
Besök webbplatsen

 

Måttinformation – MinDörr.se
Information mått om dörrar. På den här sidan försöker vi på enklaste sätt förklara de olika termerna och mått för att underlätta för dig när man ska byta dörr.
Besök webbplatsen

 

STANDARDMÅTT DÖRRAR – Hemfint.se
Karakteristiskt för alla GK-dörrar är det breda bottenstycket som gör dörren stabil, och den originella spegelindelningen. En GK-dörr passar i alla miljöer, – från gammeldags till funkis. innerdörrar
Besök webbplatsen

 

2. Ta mått – Diplomat
Måttbeställda dörrar. Vill du ha måttbeställda dörrar? Det är faktiskt mycket ovanligt att det behövs, eftersom våra dörrar finns i flera storlekar. Ryms dina önskemål trots allt inte inom de modulmått som anges vid varje dörr på vår hemsida kan du kontakta våra återförsäljare för att diskutera måttbeställda dörrar.
Besök webbplatsen

 

Ytterdörrar ska vara säkra, hållbara och snygga – Skånska
Olika dörrar för olika hus. Hos oss hittar du inspiration om du inte är riktigt säker på vad för typ av dörr du behöver till huset. Många av våra ytterdörrar har fönstergluggar som släpper in ljus och låter dig se ut genom dem. Tänk efter vad du vill ha för form på fönstret som alltså kan vara integrerat i dörren.
Besök webbplatsen

 

Innerdörrar Gammal Standardmått – mindorr.se
Vi har ett stort utbud av innerdörrar med gammal standard mått. Dörrstandard för hus byggda tidigare än 1972, byt till snygga dörrar utan att behöva byta karm. Svensktillverkade ; Snabba leveranser Fri frakt
Besök webbplatsen

 

Mått | Allt om innerdörrar | GK Door
Vi kan erbjuda dörrar upp till höjd 2340mm (24 Modul) och bredd enkeldörr 1225mm (13 Modul). Vi är flexibla gällande andra önskemål också så som dubbla skjutdörrsblad, sneda, låga eller smala dörrar, glaspartier eller önskemål om spegelindelning.
Besök webbplatsen

 

Fönster för alla husprojekt och storslagna husdrömmar
Skånska Byggvaror säljer fönster med hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. På vår hemsida hittar du produkter för ett lyckat husprojekt.
Besök webbplatsen

 

Ny innerdörr i gammal karm, Tips vid dörrbyte | dinbyggare.se
Det senare gäller i hög grad de så kallade släta dörrar som vi har dragits med ända sedan 1930-talet. I Sverige såg vi dessa dörrar för första gången just 1930. Det var på Stockholms-utställningen, som också kallades för ”Funkisutställningen”.
Besök webbplatsen

 

Ytterdörrar | Swedoor | JELD-WEN
Ytterdörrar. Swedoor erbjuder ett heltäckande sortiment av ytterdörrar. Oavsett om det gäller moderna ytterdörrar, traditionella ytterdörrar, ytterdörrar med glas eller ytterdörrar med olika funktionskrav – i sortimentet finns ytterdörrar för de flesta behov oavsett om det är en förrådsytterdörr eller ett pampigt entreparti.
Besök webbplatsen

 

Dörrmått | Byggahus.se
De dörrar jag ska byta ut har träram med någon form av folie. Det har gått hål i foliet och jag tror inte det blir bra att renovera detta. Men, har någon ett bra tips om hur man fixar hålen i foliet utan att få tydliga spackel spår så är dessa tips välkomna.
Besök webbplatsen

 

Ytterdörrar | www.allmoge.se
Vi har två grundmodeller av dörrar i gammal stil, spegeldörrar eller paneldörrar, bägge dörrmodeller har en kraftig grundkonstruktion och tillverkas helt enligt era önskemål. Storleken på dörrarna är upp till er, ni behöver inte välja modulmått utan kan få en egen storlek utan extra kostnad.
Besök webbplatsen

 

Garageportar till låg kostnad – Skånska Byggvaror
Sortimentet rymmer självklart även dörrar med fönster. Med vårt stora utbud kan du alltid hitta det som passar ditt garage, inred till exempel med slagdörrar med dubbla aluminiumplåtar i olika utföranden. Ingen bostad är den andra lik så välj garageportar utifrån din egen stil.
Besök webbplatsen

 

Innerdörr Fårö – Formpressat dörrblad med 3:spegel …
Serien Fårö är formpressade dörrar – Formpressad yta med klassiskt utseende. Dörrens hängning (höger/vänster) behöver inte bestämmas i förväg då insticksgångjärnen är symmetriska och du kan vända låskolven med ett enkelt handgrepp. Du bestämmer med andra ord åt vilket håll dörren skall hänga när du monterar den.
Besök webbplatsen

 

Innerdörrar till bra priser – Skånska Byggvaror
Vi har självklart även släta dörrar liksom dörrar med till exempel en ram i furu. Drömmer du om att förnya hemma? Då ska du verkligen satsa på dörrar eftersom det kan ge hela innemiljön ett lyft. Dörrar med personlig prägel. Vi erbjuder allt från moderna dörrar i vitt till innerdörrar med speglar.
Besök webbplatsen

 

Vanliga Frågor och svar – MinDörr.se
Om du ska byta innerdörr och har ett hus byggt 1972 eller senare passar förmodligen våra dörrar i befintlig karm. Se dörrar för gammal standardmått här. När du köper nya bostadsinnerdörrar till ett nytt hus, eller om du vill byta både innerdörr och karm säljer vi även karm till de flesta väggtjocklekar.
Besök webbplatsen

 

Gamla innerdörrar och fönster – Nacka Byggnadsvård AB
Dörrar & Fönster & Glas. Hos oss hittar ni Sveriges största utbud av gamla fönster och dörrar! På Nacka Byggnadsvård finner ni dörrar och på Överjärva Byggnadsvård både dörrar och fönster.
Besök webbplatsen

 

Altandörrar – Se våra fina erbjudanden – Kronfönster.
Vi lagerhåller alltid vita helglasade altandörrar i standardmått, det är bara att gå in i vår webbutik och beställa,men du kan också skräddarsy din dörr så att den passar ditt hus och din smak perfekt. Hos Kronfönster är det du som är designer och bestämmer helt själv hur dina nya dörrar ska se ut.
Besök webbplatsen